Новини
18 Червня 2021
1 025

Привіт із 90-х: В Японії анонсували нові “Тамагочі”

Віртуальний вихованець буде жити всередині “розумних” годинників

17 червня японська компанія Bandai, що спеціалізується на виробництві іграшок, анонсувала Tamagotchi Smart — нову версію електронного пристрою з віртуальним вихованцем всередині.

Тепер іграшка являє собою “розумний” годинник, дозволяючи власникові стежити за вихованцем більшу частину часу. Реліз заплановано на 25-ту річницю оригінального “Тамагочі” — 23 листопада 2021 року.

В анонсі ролику іграшки демонструються нові функції. Наприклад, пристрій оснащений динаміком і мікрофоном — вони дозволять керувати голосом і “розмовляти” з вихованцем. Однак, згідно з офіційною інструкцією, розпізнавання мови не передбачено: “Тамагочі” не розрізняє певні команди й зможе тільки реагувати на звук.

Іграшка підтримує сенсорне управління (вихованця можна гладити по екрану), функцію крокоміра і передачу даних між різними пристроями. Збоку передбачений порт для спеціальних TamaSma-карток: можна додавати нових вихованців і аксесуари для них.

Пристрій буде доступний в рожевому та бірюзовому кольорах, також в обмеженому виданні з’явиться класичний білий колір. Поки продажі анонсовані тільки на території Японії. Вартість становитиме 6380 єн (майже $58) за тамагочі та 1000 єн (понад $9) за TamaSma-картки.

Оригінальний “Тамагочі” з’явився у 1996 році як гра для консолі GameBoy, трохи пізніше з’явилися самостійні електронні іграшки. У такому вигляді вони стали популярні в усьому світі з кінця 90-х до середини нульових.

Останні роки попит на віртуальних вихованців знову зріс, і з 2019 року з’явилися кілька нових версій іграшки: кольоровий Tamagotchi On, Tamagotchi Pix з вбудованою камерою і навіть “Тамагочі” за мотивами аніме Neon Genesis Evangelion.

Як писали раніше Investory News, Apple розробляє розумні годинники з датчиками для вимірювання температури тіла і рівня цукру в крові. Однак Apple Watch з таким функціоналом вийдуть на ринок, найімовірніше, після 2022 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram