Новини
5 Грудня 2021
728

Нова Зеландія першою у світі узаконила перевірку безпеки наркотиків

На переконання правозахисників, це знизить шкоду та скоротить смертність від вживання неякісних речовин

Нова Зеландія стала першою країною у світі, яка легалізувала перевірку безпеки наркотиків. Відповідне рішення ухвалив парламент. Завдяки нововведенню громадяни зможуть перевіряти якість заборонених речовин на музичних фестивалях та інших місцях, не побоюючись юридичних наслідків, повідомляє Vice.

Місцеві правозахисники зазначають, що нові норми допоможуть знизити шкоду та скоротити смертність від вживання неякісних речовин.

“Перевірка наркотиків скоротить ризики й дасть людям точну інформацію для схвалення більш безпечних рішень”, — говорить голова організації NZ Drug Foundation Сара Хелм.

Закон набуде чинності 7 грудня. Він дозволить перевіряти безпеку наркотиків не лише на фестивалях, але також зробить цю опцію доступною для вразливих гуртів у міських клініках, поряд з іншими послугами. За словами Хелма, подібна практика вже кілька років діє нелегально.

Проти нововведення виступила Національна партія Нової Зеландії. Там впевнені, що безпечних наркотиків не існує, а єдиним способом захисту від їхнього згубного впливу є відмова від вживання. Противники закону стверджують — дозволити людям тестувати речовини рівнозначно тому, що схвалити їхній незаконний обіг.

У лютому вийшов звіт, присвячений тестуванню нової системи перевірки у Новій Зеландії. Згідно з ним, 68% опитаних повідомили про зміну своєї поведінки після перевірки: вони або позбулися речовин, або дотримувалися рекомендацій щодо зниження шкоди. У жовтні уряд країни виділив $0,5 млн на навчання фахівців з контролю за наркотиками та надання інформації про їх шкоду.

Нагадаємо, поліція індійського штату Мадхья-Прадеш звинуватила керівників Amazon India у передбачуваній контрабанді марихуани через торговий майданчик.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram