Новини
21 Квітня 2020
1 505

Місце укриття — Нова Зеландія: Мільярдери з Кремнієвої долини втекли у свої бункери

Щоб перечекати пандемію, вони відправились у свої “сховища”, які готували роками

У берега Нової Зеландії

Останні роки деякі бізнесмени з Кремнієвої долини вкладали гроші у власну безпеку на випадок катастрофи: покупка “розкішних” бункерів, їх облаштування та формування запасів їжі й зброї. В умовах пандемії коронавірусу багаторічна підготовка стала актуальною, пише Bloomberg.

Деякі багаті підприємці з Кремнієвої долини встигли втекти у свої бункери в Новій Зеландії. Так, наприклад, продюсер Міхай Дінулеску та його дружина полетіли в Окленд на початку березня, всього за чотири дні до того, як країна закрила кордони для іноземців. Хоча місцеві ЗМІ повідомляли про прибуття приватних літаків і після цього.

Дінулеску розповів виданню, що 10 його друзів також поїхали в Нову Зеландію на час пандемії. Глава найбільшого в США виробника бункерів і бомбосховищ Rising S заявив, що в березні йому зателефонував CEO однієї з компаній Кремнієвої долини, щоб отримати доступ до свого бункера в Новій Зеландії. Раніше підприємець не використовував такі приміщення.

Як зазначає Business Insider, останніми роками багаті американські бізнесмени інвестували в підготовку до можливих стихійних лих та епідемій. Колишній генеральний директор Reddit Ішан Вонг сказав The New Yorker, що витратити частину особистого капіталу, щоб застрахуватися від краху,  це логічно.

Серед відомих підприємців, які готувалися до катастрофи, — експрезидент Y Combinator Сем Альтман, CEO Reddit Стів Хаффман і співзасновник PayPal Пітер Тіль. У 2011 р. Тіль став громадянином Нової Зеландії та володіє двома об’єктами нерухомості у країні.

Як відомо, у квітні уряд Нової Зеландії урізав собі зарплати на знак солідарності з постраждалими від коронавірусу. “Якщо коли-небудь був час, щоб скоротити розрив між людьми в країні на різних посадах, то воно настало зараз”, — заявила прем’єр-міністр Джасінда Ардерн.

Як писали раніше Investory News, власники мегаяхт використовують свої судна для того, щоб дочекатися закінчення пандемії в самоізоляції далеко від вогнищ вірусу. На більшості яхт є свої медичні блоки з усім необхідним обладнанням для реанімації та інтенсивної терапії.

Нагадаємо, жінки-лідери деяких країн успішно долають пандемію. Журналісти звернули увагу, що найкраще справляються з новим вірусом країни, які очолюють жінки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram