Новини
8 Квітня 2019
869

Штрафи: Великобританія каратиме за насильницький контент

Соцмережі та технологічні компанії нестимуть кримінальну відповідальність за зберігання незаконної інформації

Уряд Великобританії вводить штрафи для технологічних компаній, в тому числі Facebook, Instagram and Twitter, за несвоєчасне видалення контенту, що містить заклики до терористичних актів і сексуальну експлуатацію, повідомляє Bloomberg.

На введення нового закону уряд підштовхнула терористична атака в Новій Зеландії минулого місяця, де загинули 50 мусульман. Кадри з мечеті транслювалися в прямому ефірі Facebook. Ще раніше 14-річна школярка Моллі Рассел наклала на себе руки після перегляду контенту про самогубців.

Представники Міністерства внутрішніх справ заявили, що голови компаній будуть нести особисту відповідальність за  незаконний контент на онлайн-платформах. Уряд Великобританії розгляне питання щодо поширення фейкових новин.

Тож, після введення нового закону від компаній будуть вимагати щорічні звіти про те, що вони зробили, аби видалити і блокувати шкідливий контент і потокові сайти, якими користуються діти, в тому числі канал YouTube Kids. Необхідно буде блокувати шкідливий зміст, наприклад, насильство або відео “Дітям до 16”.

Пошукові системи разом зі службами онлайн-обміну повідомленнями та файловими хостингами також перейдуть під контроль.

Точний розмір та вид штрафів буде розглянуто під час консультації після прийняття закону 8 квітня 2019.

Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг неодноразово закликав своїх колег “відігравати більш активну роль для держави”.

Нагадаємо, нещодавно Цукерберг запропонував чотири ідеї для регулювання інтернету.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram