Новини
1 Квітня 2019
1 271

Цукерберг запропонував чотири ідеї для регулювання інтернету

Засновник Facebook вважає, що владі слід більш активно брати участь у регулюванні всесвітньої павутини

Фото: Wikiрedia|/Anthony Quintano

Засновник Facebook Марк Цукерберг висловився за більш активну роль урядів і регулюючих органів у процесі вироблення норм і стандартів в інтернеті. Про це йдеться в його блозі, опублікованому на сайті компанії.

На думку засновника Facebook, оновлення правил для інтернету дозволить зберегти найкраще, що в ньому є, – свободу самовираження і додаткові можливості для підприємців. При цьому допоможе захистити людей від можливої ​​шкоди. Як пише Цукерберг, нові стандарти необхідні в чотирьох областях: боротьба зі шкідливим контентом, забезпечення чесних виборів, конфіденційність і можливість перенесення даних.

“Я вважаю, що нам потрібна більш активна роль урядів і регулюючих органів. Оновлюючи правила для інтернету, ми можемо зберегти найкраще, що в ньому є – свободу самовираження для людей і свободу створювати нове для підприємців, при цьому захищаючи суспільство від шкоди великих масштабів” , – заявив Цукерберг.

Інтернет-компанії повинні нести відповідальність за безпеку людей, зазначає засновник Facebook. Він визнає, що неможливо видалити весь шкідливий контент з інтернету, але більш стандартизований підхід дозволив би виробити певні правила і процеси, які діяли б на різних сервісах передачі даних. У зв’язку з цим Цукерберг пропонує, щоб стандарти, що регулюють поширення шкідливого контенту в інтернеті, встановлювали сторонні органи. Це дозволило б створити систему, яка зведе до мінімуму шкідливий контент.

“Неможливо видалити весь шкідливий контент з інтернету, але коли люди використовують десятки різних сервісів для передачі даних, у кожного з яких є свої правила і процеси, нам потрібен більш стандартизований підхід”, – вважає він.

Те ж саме стосується і політичної реклами. За його словами, не завжди просто вирішити, що вважати політичною рекламою.

“Наші системи були б більш ефективними, якби регулювання створювало загальні стандарти для перевірки політичних суб’єктів”, – написав він.

Крім того, додав засновник Facebook, єдині регламенти могли б допомогти для захисту персональних даних користувачів.

На завершення гендиректор компанії звернув увагу на те, що гарантувати ефективну роботу інтернету, на його думку, зможе тільки “загальна глобальна програма” регулювання мережі, а не розрізнені заходи, які є різними для користувачів різних країн.

“Нам потрібні чіткі правила щодо того, коли інформація може використовуватися для служіння громадським інтересам і як вона повинна застосовуватися щодо нових технологій, наприклад, таких, як штучний інтелект”, – зазначив Марк Цукерберг.

Нагадаємо, ще на початку березня засновник Facebook озвучив плани з розвитку компанії.

Також, 1 квітня, сьогодні, месенджер Viber введе монетизацію для чат-ботів. Месенджер запроваджує абонплату від $4,5 тис. на місяць для власників чат-ботів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram