Новини
25 Лютого 2019
1 025

Viber починає монетизацію: Деякі функції стануть платними

Месенджер запроваджує абонплату від $4,5 тис. на місяць для власників чат-ботів 

З 1 квітня 2019 р. месенджер Viber введе монетизацію для чат-ботів, повідомляє TechCrunch.

Власники чат-ботів зможуть відправляти до 500 тис. повідомлень за $4,5 тис. на місяць. За $6,5 тис. Viber дозволить відправляти до 1 млн повідомлень на місяць. У команді месенджера пояснюють цей крок прагненням підвищити якість контенту.

“Боти можуть бути опубліковані на платформі безкоштовно, але компанія почне стягувати плату за відправлення повідомлень, щоб підвищити якість контенту”, – прокоментувала нововведення глава b2b-маркетингу компанії Деббі Догерті.

Як зазначає видання, Viber ризикує втратити бізнес-клієнтів, які використовують або планують використовувати чат-боти в месенджері. Представники шести компаній, які розробляють ботів для банків, страхових організацій та ЗМІ, розповіли TechCrunch, що не планують займатися проектами для Viber. Підприємець Едмундас Балчіконіс, який керує сервісом для мандрівників Eddy Travels, розповів, що його команда витратила вісім місяців на створення чат-боту у Viber. Тепер вони зосередяться на розвитку продукту в Facebook і Telegram, які надають безкоштовну платформу.

За даними японської компанії-власника Rakuten, в Viber зареєстровано понад 1 млрд користувачів. Месенджер особливо популярний на Філіппінах, М’янмі та країнах Східної Європи. В Україні Viber – найпопулярніший серед інших месенджерів. За останніми даними, він встановлений на 96,4% Android-пристроїв.

Нагадаємо, раніше Investory News писали, що засновник і глава компанії Facebook Inc. Марк Цукерберг планує об’єднати Facebook Messenger, WhatsApp та Instagram.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram