Новини
14 Червня 2023
273

З’явився новий чат-бот від МЗС і WhiteBit

Він покликаний допомогти в консульських питаннях

Міністерство закордонних справ за підтримки криптовалютної біржі WhiteBit запустили чат-бот у Telegram для допомоги українцям у консульських питаннях, пише The Village.

Чат-бот може “проконсультувати” щодо найбільш поширених звернень, як-от правила переїзду до іншої країни, оформлення тимчасового захисту, соціальне забезпечення, повернення в Україну й консульські послуги. Скористатися ним можна за посиланням.

Це вже не перший проєкт МЗС і WhiteBit: вони співпрацюють із початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Зокрема, із червня 2022 року працює call-центр, який уже опрацював 15 тис. дзвінків. Звернутися за консультацією можна за номером +38 (044) 224 57 20.

Географія звернень налічує 96 країн. Найбільше запитів — із Німеччини, Польщі, Італії, Туреччини й України. Найчастіше питання стосуються забезпечення прав українців за кордоном та умов перебування в різних країнах світу (медичні чи соцпослуги, працевлаштування, митні правила, легалізації документів, питання щодо народження дитини).

Нагадаємо, SpaceX найняла 14-річного розробника.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram