Новини
16 Січня 2020
1 216

Pinterest обійшов Snapchat: Платформа стала третьою за популярністю в США

Основним драйвером зростання сервісу є його привабливість для різних вікових груп

Візуальний сервіс Pinterest обійшов месенджер Snapchat і став третьою за величиною соціальною платформою в США. Про це свідчать дані аналітичної компанії eMarketer.

За оцінками eMarketer, на кінець 2019 р. аудиторія Pinterest в США становила 82,4 млн користувачів, а Snapchat — 80,2 млн. При цьому в останні кілька років кількість користувачів Snapchat перевершувала аналогічний показник у Pinterest.

У 2019 р. темпи зростання аудиторії Pinterest перевищили очікування аналітиків. За підсумками минулого року зростання склало 9,1% проти 4,3%, про які йшлося в попередньому прогнозі.

Очікується, що у 2020 р. кількість користувачів сервісу зросте до 86 млн, тоді як у Snapchat — тільки до 83,1 млн. До кінця прогнозного періоду розрив між платформами продовжить збільшуватися.

На думку аналітиків, основним драйвером зростання Pinterest є його привабливість для різних вікових груп, тоді як Snapchat орієнтований переважно на молодшу аудиторію.

У 2020 р. на частку Pinterest припадатиме 41,1% всіх користувачів соціальних мереж в США, і в найближчі три роки ця цифра зростатиме.

Раніше Investory News писали, як розвивається мережа сервісу візуальних закладок Pinterest, капіталізація якої в серпні зросла до $20 млрд, а нині знизилась майже вдвічі — до $9,8 млрд.

Як відомо, американська Snap Inc, власник месенджера Snapchat, придбала за $166 млн стартап AI Factory, у якого офіси в Сан-Франциско, Сочі, Запоріжжі та Києві. Компанія вже володіла часткою в компанії й тепер викупила частки інших інвесторів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram