Новини
22 Вересня 2021
680

Ввели в оману: Twitter виплатить інвесторам $809 мільйонів

Соцмережу звинувачують у спотворенні даних щодо залученості користувачів

Twitter погодився виплатити понад $800 млн для врегулювання колективного позову зі звинувачення в тому, що він ввів інвесторів в оману щодо кількості клієнтів соцмережі, повідомляє Markets Insider.

“Обов’язкова угода про виплату $809,5 млн повинна бути остаточного схвалена Окружним судом Сполучених Штатів для Північного округу Каліфорнії”, — йдеться у повідомленні.

Первісний позов, поданий акціонером Twitter 2016 року, звинувачував співзасновника компанії Джека Дорсі та інших осіб, враховуючи колишнього генерального директора Діка Костоло, у приховуванні фактів щодо уповільнення зростання кількості користувачів сайту.

“Це тоді, як вони продавали свої особисті пакети акцій “за сотні мільйонів доларів на рік інсайдерського прибутку”, — зазначає видання.

За інформацією Reuters, у скарзі наголошується, що Twitter приховував стагнацію або зниження залученості користувачів, повідомляючи не досить чіткі описи показників щодо них.

Robbins Geller Rudman & Dowd, юридична фірма із Сан-Дієго, що представляє акціонерів, заявила — позивачі KBC Asset Management NV і Національний пенсійний фонд ліфтової індустрії прагнули відшкодувати свої інвестиційні збитки та збитки акціонерів, які брали участь в колективному позові (придбали акції Twitter між 6 лютого та 28 липня 2015 року).

Twitter, зі своєї сторони, зазначив, що врегулювання вирішує всі претензії без визнання будь-якої провини, відповідальності або правопорушень зі сторони компанії або відповідача і має намір виплатити компенсацію у четвертому кварталі.

Акції Twitter знизилися на 2% під час сесії понеділка, 21 вересня, на фоні падіння ширшого ринку акцій США. У вівторок, 22 вересня, акції відновлюються на 1,83%, і наразі коштують $62,78 за штуку.

Нагадаємо, на початку серпня соціальна мережа Twitter оголосила про співпрацю з новинними медіа Reuters і Associated Press, щоб боротися з поширенням дезінформації та підвищити точність контенту ЗМІ.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram