Новини
3 Серпня 2021
857

Twitter боротиметься з дезінформацією у співпраці з Associated Press і Reuters

Між собою агентства не взаємодіятимуть

Соціальна мережа Twitter оголосила про співпрацю з новинними медіа Reuters і Associated Press (AP), щоб боротися з поширенням дезінформації та підвищити точність контенту ЗМІ, повідомляє Reuters.

Вперше новинні агентства співпрацюватимуть із соціальною мережею: Associated Press і Reuters, спільно з Twitter протистоятимуть дезінформації, яку публікують у соціальних мережах. “Інформацію новинних медіа використовуватимуть для поширення у Twitter, щоб додати точний контекст. Функція реалізовуватиметься за допомогою ярлика, прикріпленого до твітів”, — йдеться у повідомленні.

За словами глобального керівника відділу збору новин UGC Reuters Хейзел Бейкер, довіра, точність і неупередженість лежать в основі того, що Reuters робить щоденно. “Ці цінності також визначають нашу прихильність щодо припинення поширення дезінформації”, — зазначив Бейкер.

Своєю чергою віцепрезидент Associated Press з глобального розвитку бізнесу Том Янушевський наголосив, що агентство особливо охоче використовуватиме масштаб і швидкість AP для додавання контексту в онлайн-бесіди, “які можуть отримати вигоду з легкого доступу до фактів”.

За заявами прессекретаря соцмережі, Twitter працюватиме окремо як з AP, так і з Reuters, підрозділом інформаційних послуг Thomson Reuters Corp. Водночас агентства не взаємодіятимуть між собою.

Раніше Investory News писали, що Twitter, Facebook і Google можуть зупинити роботу в Гонконзі через санкції за публікацію особистих даних.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram