Новини
5 Липня 2021
694

Facebook, Twitter і Google можуть зупинити роботу в Гонконзі

Причина — санкції за публікацію особистих даних

Представникам сервісів і соцмереж у регіоні загрожує в’язниця за пости інших користувачів з чужими особистими даними, повідомляє WSJ.

У листі Facebook, Twitter і Google вказали, що не хочуть піддавати ризику своїх співробітників і просять провести відеоконференцію для обговорення ситуації. “Поправки до закону про захист даних запропонувало місцеве Бюро з конституційних і материкових питань. Поправки передбачають за порушення штраф до 1 млн гонконзьких доларів (близько $128,8 тис.) і до п’яти років в’язниці”, — йдеться у повідомленні.

Видання, посилаючись на лист азійської інтернет-коаліції, зазначає, що єдиний спосіб уникнути санкції для технологічних компаній — утриматися від інвестування та пропозиції послуг у Гонконзі. “Також поправки можуть обмежити свободу слова та зробити злочином навіть “невинні акти обміну інформацією в інтернеті”, — вважають компанії.

Публікація чужих особистих даних була поширена під час протестів у місті 2019 року. У 2020-му Google, Facebook, Twitter та інші американські компанії заявили, що не оброблятимуть запити від влади Гонконгу після нового китайського закону про нацбезпеку.

Уряд Гонконгу в коментарі WSJ відкинув інформацію про те, що поправки можуть вплинути на свободу слова й інвестиції у регіон. Facebook, Twitter і Google відмовилися коментувати лист.

Видання нагадує, що 2019 року після того, як набрав чинності закон про нацбезпеку, у Гонконзі різко скоротилася кількість користувачів в соціальних мережах: в регіоні пройшла серія арештів за висловлювання в інтернеті.

Нагадаємо, наприкінці червня ринкова вартість Facebook вперше перевищила $1 трлн. Ціна акцій зросла на більш ніж 4%, до $355,64 за папір за підсумками торгів. Зростання котирувань сталося після того, як суд відхилив антимонопольні позови проти компанії соціальних мереж.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram