Новини
23 Лютого 2021
879

Говорить Internet: Понад 50% українців дізнаються новини з мережі

Телебачення втратило лідерство у подачі інформації

За результатами опитування компанії Research & Branding Group, на початку 2021 року 51% українців надають перевагу інтернету як джерелу інформації, тоді як телебаченню — 44%.

В Україні вперше кількість тих, хто читає новини в мережі інтернет, перевищило число глядачів телебачення.

Особливе місце серед інтернет-ресурсів займають соціальні мережі. У трійку лідерів в Україні входять Facebook, користувачами якого є 59% жителів країни, YouTube (43%) та Instagram (30%).

Також стрімко нарощує свою популярність Telegram (17%). Кількість його користувачів зросла втричі з 2018 року. На противагу цьому число користувачів Однокласників (5%) та “ВКонтакте” (3%) за цей же період істотно скоротилася.

Найбільш популярним месенджером серед українців є Viber (57%). У трійку лідерів також входять Facebook Messenger (37%) та Telegram (20%). Майже кожен десятий українець користується What’s up (9%) і Skype (8%).

Лише чверть жителів країни (25%) не використовують чати/канали месенджерів як джерело інформації. 26% українців зазначають, що чати/канали месенджерів впливають на формування їх особистої думки з тих чи інших питань, а для кожного десятого (11%) цей вплив є визначальним.

На формування думки 22% жителів України чати/канали месенджерів ніяк не впливають, а ще 16% — не визначились.

В цілому ж майже половина українців (46%) визнають певний вплив соцмереж та месенджерів на соціально-політичні процеси в Україні, а ще 13% вважають його визначальним.

Не вважають, що соцмережі та месенджери впливають на соціально-політичні процеси в країні 18% жителів України, а ще 23% — не визначились.

Нагадаємо, SpaceX доставила на орбіту чергову партію супутників для “космічного” інтернету. Наразі компанія Ілона Маска — найбільший супутниковий оператор у світі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram