Новини
1 Березня 2024
189

У “Дії” з’явиться ШІ-помічник

Технологія отримає ім’я Надія

“Дія” працює над впровадженням помічника на основі штучного інтелекту, який допоможе контактному центру відповідати на звернення. Технологію назвуть Надією, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, для впровадження такої функції хочуть використати технологічне рішення від однієї з “топових міжнародних компаній”. Проте про яку саме компанію йдеться він не вказав.

“Це буде чат-бот нового покоління, який у чаті спілкуватиметься людською мовою й допоможе розв’язати нескладну проблему. Його основними перевагами будуть швидкість відповіді та економія часу й ресурсів команди підтримки “Дії”, — запевнив він.

Федоров зазначив, що наразі якість відповідей ШІ-помічника влаштовує його на 80%, а втім, обіцяє — буде краще. Водночас міністра “не зовсім влаштовує” швидкість відповідей, тому у відомстві працюють і на над цим.

“Це буде революційна технологія не тільки для України, а й для урядів усього світу. Під час бета-тестування зможете навчити помічника якісніше відповідати на запити”, — додав очільник міністерства.

Нині Мінцифри також продовжує працювати над законодавчим полем для ШІ та інтегрувати його в освіту.

Нагадаємо, в Україні оновлюють електронний суд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram