Новини
7 Серпня 2021
913

Нова Зеландія визнана кращим місцем, щоб пережити світову катастрофу

У першій п’ятірці опинилася і Велика Британія, яка виробляє тільки 50% власної їжі та не є лідером в освоєнні ВДЕ

Згідно з новим дослідженням, якщо суспільство переживає світову катастрофу, Нова Зеландія стане ідеальним місцем для проживання.

Дослідники оцінили здатність країн витримати ряд катастрофічних подій, зокрема екстремальну спеку, повені та вірусну пандемію, ще страшнішу, ніж COVID-19.

Нова Зеландія була названа країною, “найбільш стійкою до майбутніх загроз”. За нею слідують Ісландія, Велика Британія, австралійський острів Тасманія та Ірландія.

Ключовою перевагою цих країн виявилося їх острівне положення, оскільки це захищає кордони від масової міграції з інших країн, які постраждали від стихійних лих.

Дослідження було проведено Ніком Кінгом і професором Аледо Джонсом з Інституту глобальної стійкості при університеті Англія Раскін. За словами Джонса, їх не здивувало перше місце Нової Зеландії в списку, однак сюрпризом стала стійка позиція Великої Британії.

“Ми були дуже здивовані, що Велика Британія так вражаюче заявила про себе. Ця країна густонаселена, традиційно використовує стороннє виробництво, не є лідером в освоєнні відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) та в цей час виробляє тільки 50% власної їжі. Але у Сполученого Королівства є потенціал протистояти ударам”, — зазначив Аледо Джонс.

Для дослідження експерти вивчили самодостатність країн — їх енергетичну та виробничу інфраструктуру — а також їх “пропускну здатність”, тобто кількість землі, доступної для орного землеробства і всього населення.

Вони також брали до уваги рівень власної ізоляції або віддаленості від інших великих груп населення, які можуть стати жертвами катастрофічних “переміщень”. Всього було вивчено 177 країн і оцінена їх готовність до зміни клімату.

Як писали раніше Investory News, останні роки деякі бізнесмени з Кремнієвої долини вкладали гроші у власну безпеку на випадок катастрофи: покупка “розкішних” бункерів, їх облаштування та формування запасів їжі й зброї. В умовах пандемії коронавірусу багаторічна підготовка стала актуальною. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram