Новини
17 Листопада 2020
837

Держмитниця з початку року виявила порушень на 2,2 мільярда гривень

Кількість переданих справ збільшилась на 55% у порівнянні з минулим роком

За січень-жовтень 2020 р. працівники Митниці виявили та припинили понад 12 тис. порушень митних правил на суму 2,2 млрд грн, що на 155 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомляє прес-служба Державної митної служби.

“Безпосередньо Митницями розглянуто 3,3 тис. справ щодо порушення митних правил та накладено штрафів на суму 134 млн грн”, — йдеться у повідомленні.

На розгляд до суду передано 9,4 тис. справ про порушення митних правил на суму майже 1,97 млрд грн. Кількість переданих справ збільшилась на 55% у порівнянні з аналогічним періодом 2019 р.

Зазначається, що за результатами розгляду справ, судами накладено стягнень (конфіскація товарів і штрафи) на суму 775 млн грн і цей показник на 21% більше за тогорічний.

Найрезонанснішими випадками виявлення порушень митних правил і контрабанди у 2020 р. залишаються:

• спроба ввезення 112 кг кокаїну в порту “Південний”, вартість наркотику на чорному ринку складає майже 500 млн грн (вересень 2020 р., Одеська митниця);

• спроба ввезення на пункті пропуску “Ужгород” мобільних телефонів, планшетів та інших гаджетів на загальну суму понад 93 млн грн (червень 2020 р., Закарпатська митниця);

• спроба ввезення в Одеському порту 750 тис. пачок цигарок без акцизних марок на 12 млн грн (червень 2020 р., Одеська митниця).

Як відомо, Кабмін 22 жовтня призначив на посаду голови Державної митної служби колишнього IТ-директора ProZorro Євгена Єнтіса.

Раніше Investory News писали, що Європол заявив про значне зростання обсягів наркоторгівлі під час пандемії. Цього року лише в порту Роттердама вилучили в цілому понад 25 тис. кг кокаїну.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram