Новини
7 Вересня 2020
895

Європол: Під час пандемії істотно збільшилися обсяги наркоторгівлі

Цього року в порту Роттердама вилучили в цілому понад 25 тисяч кілограмів кокаїну

Європол заявляє про значне зростання обсягів наркоторгівлі під час пандемії, пише DPA. Обсяги наркоторгівлі під час пандемії істотно зросли, а поставки кокаїну з Південної Америки до Європи досягли рекордного рівня.

Хоча відомство не знає реального обсягу контрабанди, але може припускати масштаби, враховуючи зростання кількості вилучених наркотиків.

У першій половині 2020 р. в порту Роттердама вилучили в цілому понад 25 тис. кг кокаїну — більш ніж удвічі більше, аніж за півріччя 2019 р., коли 34 тис. кг конфіскованого кокаїну вже були рекордними.

За даними Європолу, більшість партій кокаїну потрапляють у Європу через Нідерланди, Бельгію та Іспанію.

Голландська поліція минулого місяця виявила найбільшу лабораторію з виробництва кокаїну, коли-небудь виявлену в Нідерландах, яка переробляла близько 200 кг кокаїну в день у місті Ніджевен недалеко від кордону з Німеччиною.

Аналітики вважають, що останнім часом наркодилери віддають перевагу морським маршрутами, ховаючи заборонений вантаж серед інших товарів.

“Корона не мала ніякого впливу на контрабанду морськими шляхами”, — зазначили у відомстві.

Як писали раніше Investory News, п’ять фармацевтичних компаній пропонують виплатити $22 млрд готівкою, а також надати ліки та послуги на суму $28 млрд для врегулювання судових позовів, в яких стверджується, що галузь спровокувала кризу опіоїдів в США/

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram