Новини
13 Квітня 2021
1 090

Нова Зеландія починає контролювати вплив інвестицій на екологію

Вперше у світі бізнес буде звітувати про те, яким чином зміна клімату діє на їх бізнес

Нова Зеландія стала першою країною, яка ввела закон, що вимагає від банків, страховиків та інвестиційних менеджерів повідомляти про вплив зміни клімату на їх бізнес, про це заявив міністр з питань зміни клімату Джеймс Шоу. Фінансові компанії повинні будуть розкрити інформацію про свою роботу відповідно до кліматичних стандартів, повідомляє CNBC.

Всі банки та інші фінансові організації з сукупними активами понад 1 млрд новозеландських доларів ($700 млрд) повинні будуть розкрити інформацію.

Під дію закону підпадуть близько 200 найбільших компаній країни та кілька іноземних фірм.

“Ми не зможемо досягти нульових викидів вуглецю до 2050 року, якщо фінансовий сектор не дізнається, який вплив їх інвестиції мають на клімат, — заявив міністр з питань зміни клімату Джеймс Шоу”.

Законопроект, який, як очікується, буде представлений в першому читанні на цьому тижні, вимагає від фінансових компаній пояснити, як вони будуть управляти ризиками та можливостями, пов’язаними з кліматом.

Звітувати компанії почнуть з 2023 року в разі прийняття закону.

Уряд Нової Зеландії у 2020 році заявив, що підготує звіт про кліматичні ризики у фінансовому секторі й тим, хто не розкриє інформацію, доведеться пояснити причини результатів. Уряд також обіцяє зробити державний сектор вуглецево-нейтральним до 2025 року та почати купувати міські автобуси з нульовим рівнем викидів.

Нагадаємо, Саудівська Аравія планує посадити десять мільярдів дерев. Масштабне насадження проводитиметься в межах боротьби зі зміною клімату.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram