Новини
22 Серпня 2019
758

Не зійшлися в думці: Sunrise придбає UPC Switzerland за $6,4 млрд

Проте її найбільший акціонер Freenet категорично проти

Швейцарська телекомунікаційна компанія Sunrise Communications активізувала зусилля навколо порятунку запланованої угоди щодо поглинання швейцарського підрозділу багатонаціональної телекомунікаційної компанії Liberty Global UPC Switzerland. І заявила, що знайшла нові синергії та може скоротити заплановану емісію цінних паперів для фінансування угоди, повідомляє Reuters.

Видання зазначає, що найбільший акціонер Sunrise – німецька телекомунікаційна група Freenet назвала поглинання в 6,3 млрд швейцарських франків ($6,41 млрд) несприятливим для акціонерів.

У свою чергу Sunrise, критикуючи позицію Freenet, назвала її “корисливою” і заявила, що очікує від злиття річний дохід у 280 млн франків, що на 45 млн більше, ніж прогнозувалося раніше.

У компанії додали, що одноразові витрати на інтеграцію, необхідні для досягнення кращої синергії, як очікується, збільшаться з 140-150 млн до 230-250 мільйонів франків. “Проте Freenet відхилила запропоновані зміни”, – йдеться у повідомленні.

В результаті рада директорів Sunrise вирішила виключити Freenet з обговорення угоди. “Компанія вважає, що німецький акціонер керується власними короткостроковими фінансовими обмеженнями та корисливими цілями, які прагне вирішити, використовуючи Sunrise та його акціонерів”, – заявили у Sunrise.

Додається, що на даний момент очікується схвалення угоди з боку швейцарських регуляторів, а також голосування акціонерів з цього питання.

Чистий прибуток Sunrise в II кв зріс до 27 млн франків, з 24 млн франків роком раніше. Виторг упав на 1,7% до 455 млн франків, що, за інформацією Sunrise, пов’язано зі зниженням продажів мобільного устаткування.

Нагадаємо, на початку літа зірвалася угода щодо злиття концерну Fiat Chrysler Automobiles із французьким автомобілебудівником Renault.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram