Новини
12 Травня 2021
719

Не до польотів: Український лоукостер SkyUp залишився без права на 33 маршрути

На думку авіаперевізника зазначені напрямки більше не перспективні

Державіаслужба України наказом №715 від 6 травня анулювала права лоукостера SkyUp на польоти за 33 маршрутами з Києва, Львова, Одеси, Запоріжжя та Харкова за кордон, йдеться у повідомленні avianews.

“У документі зазначено, що права були відкликані на підставі заяви авіакомпанії”, — пише видання.

Цього разу SkyUp відмовився від рейсів з Києва до таких міст як Попрад, Нюрнберг, Ганновер, Афіни, Стокгольм, Варшава, Меммінген, Амман, Дюссельдорф, Штутгарт, Кельн, Любляна, Копенгаген, Братислава, Брно, Острава та Гданськ.

Зі Львова лоукостер не літатиме до Мюнхена, Штутгарта, Братислави, Амстердаму й Праги. Також SkyUp відмовився від прав на польоти з Одеси до Мюнхена, Афін, Ларнаки, Амстердама, із Запоріжжя — до Берліну, Штутгарту, Тель-Авіва та Праги, з Харкова до Братислави, Тель-Авіва та Праги.

Іншим наказом №719 від 6 травня Державіаслужба зменшила можливу частоту польотів SkyUp на рейсах з Києва до Єревана, Аліканте, Катанії, Ріміні, Болоньї, Пальми-де-Майорка. “І це також на підставі звернення авіакомпанії”, — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що авіаперевізники зазвичай добровільно відмовляються від прав на маршрути, які не вважають перспективними, оскільки це надає їм можливість отримати великі бали під час подачі заявки на інші більш популярні напрямки.

У конкурсі на маршрути Державіаслужба враховує, як авіакомпанії використовували дозволи, що були видані раніше.

Нагадаємо, в Україні можуть скасувати ПДВ на внутрішні авіарейси. Таке рішення допоможе розвиватися українським авіакомпаніям.

Раніше Investory News писали,  що за перший місяць нового року авіатрафік над Україною знизився наполовину.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram