Новини
23 Лютого 2021
705

В Україні можуть скасувати ПДВ на внутрішні авіарейси

Як стверджують в Офісі президента, це допоможе розвиватися українським авіакомпаніям

В Україні планують скасувати податок на додану вартість для внутрішніх авіаперевезень, а також створити національного авіаперевізника, повідомляє прес-служба Офісу президента.

“У нас є цілі щодо скасування ПДВ на внутрішні авіаперевезення. Це важлива тема. Адже це допоможе розвиватися українським авіакомпаніям, не тільки державним, але й приватним”, — зазначив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко під час Всеукраїнського форуму “Україна 30. Інфраструктура”.

Також він розповів, що цього року може завершитися створення державного авіаційного перевізника.

“Україна отримає зрозумілого державного національного авіаперевізника, який зможе вирішувати не тільки питання туризму, а й питання держави”, — наголосив Тимошенко.

За його словами, минулої весни, на початку пандемії COVID-19, довелося залучати приватні авіакомпанії для евакуації громадян України з інших країн. У подібних ситуаціях можна буде використовувати саме державного авіаперевізника, стверджують в Офісі президента.

“Усе це буде вирішувати великий національний авіаперевізник, який буде, сподіваюся, відомий у всьому світі. І нам буде не те що не соромно, а всі у світі знатимуть, що це український авіаперевізник”, — зазначив Кирило Тимошенко.

Нагадаємо, загальна кількість виконаних у січні 2021 року польотів у повітряному просторі України, становить 9842 рейси, що наполовину менше, якщо порівнювати з обсягом польотів у січні минулого року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News на нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram