Новини
7 Грудня 2021
682

В Європейському Союзі авіаперевезення скоротилися на 73%

Серед найбільш постраждалих — Словенія, Словаччина та Хорватія

У 2020 році загальна кількість пасажирів, які подорожували повітряним транспортом в ЄС, становила 277 млн, що на 73% менше проти 2019 року. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на дані Євростату.

Щоб запобігти поширенню COVID-19, країни світу з початку 2020 року вжили різноманітних обмежувальних заходів, через які серйозно постраждала галузь повітряного транспорту.

Усі країни-члени ЄС зафіксували значне падіння 2020 року, якщо порівнювати з позаминулим. Так, найбільше постраждали Словенія (-83%), за нею йдуть Словаччина та Хорватія (обидві -82%).

Серед інших держав-членів двадцять зафіксували зниження на 70%. Чотири країни-члени, що залишилися, зареєстрували падіння більш ніж на 65%, причому найменше зниження спостерігається у Люксембургу (-67%).

У 2020 році пасажирські перевезення за межами ЄС становили 45% загального авіаперевезення пасажирів. З іншої сторони, перевезення всередині ЄС становили 33%, а національні — 22%. Проти 2019 року частка перевезень за межами ЄС та всередині ЄС минулого року скоротилась на 6 та 1 процентний пункт.

Нагадаємо, наприкінці листопада президент України Володимир Зеленський анонсував, що в Україні з’явиться національний авіаперевізник Ukrainian national airlines (UNA) — Українські національні авіалінії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram