Новини
26 Листопада 2019
925

eBay продала сервіс StubHub швейцарській компанії Viagogo

Сума угоди складає $4,05 мільярда

Американська торгова онлайн-платформа eBay продала свій сервіс продажу квитків StubHub його швейцарському конкуренту, компанії Viagogo, про це йдеться у повідомленні на сайті компанії.

Зазначається, що сума угоди складає $4,05 млрд, її буде виплачено вільними коштами. Очікується, що операцію завершать в I кв 2020 року.

У результаті угоди StubHub знову опиниться під керівництвом свого співзасновника Еріка Бейкера, який наразі є гендиректором Viagogo, що заснована у 2006 році, основними ринками якої є Європа, Азія, Австралія і Латинська Америка.

“Я давно хотів об’єднати ці дві компанії”, – заявив він. І додав, що разом із StubHub, головним ринком для якого є США, компанія працюватиме у понад 70 країнах.

У свою чергу Сухіндер Сінгх Кессіді, президент StubHub зазначив, що об’єднання StubHub і Viagogo дозволить компанії забезпечити подальше розширення та інновації. “А також створити більш конкурентоспроможну пропозицію для шанувальників різноманітних заходів з усього світу”, – наголосив він.

eBay купила StubHub у 2007 році за $310 млн. Як пише Коммерсант, останнім часом інвестори-активісти, яким належить частка в eBay, у тому числі інвестфонди Elliott Management і Starboard Value, критикували компанію за зберігання активів, від яких, на їхню думку, варто було б позбутися. “У тому числі й від StubHub”, – пише видання.

Ця критика стала однією з причин, чому Девін Веніг пішов з поста генерального директора eBay, про що Investory News писали у вересні.

Нагадаємо, згідно з дослідженням економістів Массачусетського технологічного університету та Університету Вашингтона в Сент-Луїсі завдяки штучному інтелекту продажі eBay зросли на 11%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram