Новини
4 Квітня 2023
670

Україна та ЄС посилять боротьбу з фінансовим шахрайством

Це реалізовуватиметься у співпраці між OLAF та Держаудитслужбою України

A general view of the of the European Anti-Fraud Office (OLAF)

Європейське управління з питань запобігання шахрайству (OLAF) підписало угоду про адміністративну співпрацю з Державною аудиторською службою України, покликану посилити боротьбу з корупцією та контроль за коштами ЄС, повідомила пресслужба OLAF.

Угода була підписана в межах візиту генерального директора управління ЄС із питань запобігання шахрайству Вілле Італи, єврокомісара з бюджетних питань Йоганнеса Гана та члена Європейської рахункової палати Марека Опіоли до Києва.

Угода покликана посилити співпрацю між OLAF і Держаудитслужбою України у сфері розслідувань шляхом полегшення обміну інформацією та співпраці у проведенні слідчих дій.

“OLAF сприятиме шляхом як здійснення розслідувань, так і підтримки українських органів влади в їхніх національних зусиллях і стратегіях боротьби з шахрайством — наприклад, допомагаючи підвищити рівень знань про боротьбу із шахрайством з метою запобігання, шляхом розбудови потенціалу та проведення тренінгів для захисту коштів ЄС”, — йдеться в повідомленні.

Також сторони висловили підтримку прагненням України якнайшвидше приєднатись до програми ЄС з боротьби із шахрайством (UAFP) — лінії фінансування ЄС, якою керує OLAF для підтримки національних органів влади в їхній боротьбі з шахрайством.

OLAF тісно співпрацює зі своїми партнерами в Україні вже багато років і використовує цей позитивний досвід для подальшої підтримки України та співпраці з її національними органами влади у захисті фінансових інтересів ЄС.

Державна аудиторська служба України є національним уповноваженим контактним пунктом для співпраці з OLAF.

Як писали раніше Investory News, ЄС прагне відмовитись від усіх паперових та пластикових документів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram