Соцмережі
9 Грудня 2021
692

Олена Мошенець: Позитивний рух у боротьбі з корупцією

9 грудня відзначається Міжнародний день боротьби з корупцією.

Саме в цей день у 2003 році в мексиканському місті Меріда відбулося підписання Конвенції ООН проти корупції. Україна ратифікувала конвенцію 18 жовтня 2006 року.

Документ зобов’язує країни боротись з цим явищем.

Щорічно Україна втрачає близько 450 млрд грн через корупційні схеми, близько 500 млрд грн через втрату інвестицій. Така сума прирівнюється до ще одного бюджету країни.

Але те, що кралось 30 років поспіль неможливо повернути за рік, два чи п’ять років. Боротись з корупцією треба системно та якісно.
Україна зрушила з мертвої точки за останні роки:

•Про це свідчить Індекс сприйняття корупції, в якому у 2020 році ми посіли 117 місце та покращили свій результат на 9 позицій у порівнянні з 2019 роком та на 35 позицій у порівнянні з 2011 роком.

•Про це свідчить потужна антикорупційна система антикорупційних органів, що отримали всі можливості для ефективної та злагодженої роботи.

•Про це свідчить і оновлене законодавство щодо відкритих реєстрів, кримінальної відповідальності за незаконне збагачення, захист викривачів, зняття недоторканості депутатів тощо.

•Про це свідчить початок боротьби з олігархами на законодавчому рівні.

•Про це свідчить ухвалена в І читанні “дорожня карта” або Антикорупційна стратегія, що координуватиме діяльність усіх антикорупційних органів в потрібний вектор.

Менший рівень корупції = швидший розвиток найважливіших галузей країни. Переможемо корупцію разом!

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram