Новини
16 Вересня 2020
1 393

Novus купує мережу магазинів Billa

Rewe International AG продає 100% частки в капіталі “Білла-Україна”

Компанія Consul Trade House UAB (єдиний учасник ТОВ “Новус Україна”) та Rewe International AG досягли угоди про покупку 100% частки у статутному капіталі “Білла-Україна”, яка володіє мережею супермаркетів під торговою маркою Billa на території України. Наразі триває фінальне схвалення угоди Антимонопольним комітетом, повідомляє прес-служба Novus.

Зазначається, що мережа Novus і магазини Billa продовжать працювати у звичайному режимі, виконуючи раніше досягнутих договірних зобов’язань перед партнерами та контрагентами для стабільності ведення бізнесу.

Про завершення угоди та подальші плани розвитку буде оголошено додатково, після отримання дозволів регуляторних органів.

Довідково. Австрійська мережа Billa, що входить у REWE Group, налічує 35 магазинів в Україні, розташованих у Києві, Київській області та Житомирі. Компанія прийшла в Україну на початку 2000 рр., відкривши магазини в Києві, Харкові та Дніпрі. У 2017 р. компанія вирішила піти з регіонів країни, сконцентрувавшись на розвитку в Києві та Київській області.

Novus представлений на українському ринку з 2009 р. і входить у литовську групу BT Invest, яка інвестує й в інші сектори України під брендами Stolitsa Group, Retroville та EVT. Сьогодні Novus об’єднує 46 магазинів. Загальна площа торгових комплексів становить понад 220 тис. кв. м. Компанія розвиває торгові об’єкти різних форматів площею від 400 до 7000 кв. м, зокрема — франчайзингові. Товарообіг мережі Novus у 2019 р. склав 11,5 млрд грн.

Нагадаємо, співвласник торгово-промислової групи Fozzy Group Володимир Костельман через ПАТ “Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд “Холдинг Інвест” має намір придбати ТОВ “Агрофірма “Оршевська” (Чернівецької області) в агрохолдингу “Сварог Вест Груп”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram