Новини
3 Березня 2021
632

Минулого року Держпродспоживслужба відкрила 12 нових ринків для українського аграрного експорту

З традиційних партнерів — Індія, США та Китай, менш освоєні ринкиМексика, Австралія, Бразилія

Українська сільгосппродукція 2020 року отримала доступ на ринки 12 країн, було погоджено 35 експортних сертифікатів і пройдено два аудити ЄС, що стосуються держконтролю за виробництвом риби, м’яса птиці та продуктів з них, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на голову Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Владислави Магалецької.

“Мова йде як про традиційних зовнішньоекономічних партнерів України — ЄС, Китай, США, Індія, так і про менш освоєні українськими експортерами ринки — Мексику, Австралію, Бразилію, Анголу тощо”, — уточнила вона.

Зазначається, що 2020 року проводилася робота з відкриття 100 нових ринків на шести континентах. А ще — з укладання санітарних і фітосанітарних міжнародних договорів з Бразилією, Алжиром, Індонезією, В’єтнамом, Іраном, Молдовою, Узбекистаном, Сербією, Ліваном, Грецією, Німеччиною, Швецією та Грузією.

За даними Держпродспоживслужби, 2021 року продовжується робота з розширення експорту різних товарних позицій, серед яких продукція птахівництва, худоби, яловичини й свинини, а також молоко та молочна продукція, мед, яблука, лохина та черешня, бобові, цибуля, пшеничне борошно, риба та рибопродукти, репродуктивний матеріал.

Крім того Магалецька повідомила про отримання дозволу Кабінету міністрів України на підписання Угоди між компетентними органами України та Північної Македонії щодо співробітництва в галузі карантину та захисту рослин.

Нагадаємо, у лютому Держпродспоживслужба України та відповідний орган Великої Британії узгодили форму міжнародного сертифіката для ввезення в Україну британської риби та рибної продукції.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram