Новини
28 Квітня 2021
761

Кабмін звільнив главу “Нафтогазу” Коболєва. Очолив компанію Вітренко

Андрій Коболєв повідомив, що про звільнення йому відомо не було

Главу НАК “Нафтогаз” Андрія Коболєва звільнили з посади. Відповідне рішення Кабінет міністрів України (КМУ) ухвалив на засіданні в середу, 28 квітня, повідомляє пресслужба КМУ.

Під час засідання компанія відзвітувала про збитки, які у 2020 році становили 19 млрд грн. При цьому в затвердженому урядом фінансовому плані компанії передбачалося отримання 11,5 млрд грн прибутку. Фінплан був запропонований самим керівництвом “Нафтогаз України” в грудні 2020 року.

“За результатами засідання загальних зборів акціонерів роботу Наглядової ради та правління НАК “Нафтогаз України” у 2020 році визнано незадовільною. Відповідно, з 28 квітня 2021 припиняються повноваження незалежних членів Наглядової ради НАК “Нафтогаз України”, представників держави в наглядовій раді НАК “Нафтогаз України”, а також голови правління Коболєва Андрія Володимировича”, — зазначили в Кабміні.

Також затверджено рішення про обрання та призначення з 29 квітня 2021 року Юрія Вітренка головою правління акціонерного товариства “Національна акціонерна компанія Нафтогаз України”.

“Перед новим керівником компанії поставлено завдання щодо системного збільшення видобутку українського газу, а також сприяння у формуванні повноцінного та справедливого ринку газу в Україні”, — зазначають у КМУ.

Тимчасовим виконувачем обов’язків Міністра енергетики призначено заступника Міненерго Юрія Бойка.

Коболєв заявив, що йому про це рішення нічого не відомо. “Про “звільнення” дізнався з новин. Коментувати не можу. П.С.: Ніяких заяв не писав”, — написав глава “Нафтогазу” на своїй сторінці в Facebook.

Своєю чергою у “Нафтогазі” уточнили, що наглядова рада компанії рішення про звільнення Коболєва не приймала.

Згідно зі статутом “Нафтогазу”, призначення та звільнення з посади голови правління здійснюється відповідно до пропозицій наглядової ради, які подаються на підставі рішень наглядової ради про обрання та припинення повноважень голови правління.

Раніше Investory News писали, що НАК “Нафтогаз України” та компанії, що входять до неї, протягом січня-лютого 2021 року сплатили до державного та місцевих бюджетів 12,7 млрд грн податків і зборів. Це майже 9% загальних доходів державного бюджету за перші два місяці року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram