Новини
13 Квітня 2023
310

рф має сплатити “Нафтогазу” компенсації на $5 мільярдів

Таке рішення Гаазького суду за збитки компанії та втрачене в Криму майно

Арбітражний трибунал при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі 12 квітня зобов’язав росію сплатити НАК “Нафтогаз” $5 млрд компенсації за збитки, завдані захопленням активів компаній групи в анексованому Криму у 2014 році, повідомляє пресслужба “Нафтогазу”.

“Попри намагання росії завадити правосуддю, Арбітражний трибунал зобов’язав рф компенсувати “Нафтогазу” збитки обсягом у $5 млрд. Йдеться про наслідки захоплення росією наших активів у Криму у 2014 році. Тепер росія має виконати це рішення відповідно до своїх зобов’язань за міжнародним правом”, — наголосив очільник групи “Нафтогаз” Олексій Чернишов.

Як пояснили у компанії, арбітражні рішення можна виконувати через механізм примусового виконання. Відтак, у разі відмови рф від добровільного виконання рішення суду, “Нафтогаз” має право розпочати процес визнання та допуску до примусового виконання рішення на території тих держав, де знаходяться активи російської федерації.

Суд встановив, що сума такої компенсації повинна дорівнювати справедливій ринковій вартості активів “Нафтогазу” до моменту їхньої експропріації.

Сума компенсації, встановлена цим рішенням, є найбільшою сумою, присудженою міжнародним арбітражним трибуналом як компенсація за експропріацію росією активів у Криму.

Крім цього, суд ухвалив рішення, що рф повинна відшкодувати “Нафтогазу” витрати, пов’язані з цим арбітражним провадженням.

Раніше Investory News писали, що Швейцарія мляво блокує активи рф.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram