Новини
28 Жовтня 2022
397

“Нафтогаз” розраховує додатково видобувати близько 0,5 мільйона кубометрів газу на добу

Це стало можливим через деокупацію територій

НАК “Нафтогаз України”, який активно відновлює видобуток на деокупованих територіях, розраховує отримувати з відновлених свердловин додатково 0,5 млн куб. м газу на добу, повідомив голова правління компанії Юрій Вітренко, пише Interfax.

“Зараз “Нафтогаз” відновлює видобуток газу на деокупованих територіях. Ми розраховуємо, що внаслідок повернення в експлуатацію свердловин та інших об’єктів газової інфраструктури Україна щодня додатково отримуватиме близько 500 тис. куб. м газу”, — написав він у своєму фейсбуці в четвер.

Водночас він зазначив, що деякі повернуті Україні об’єкти вже вийшли на показники, які мали до лютого 2022 року, інші — ще під час підготовки до повноцінного функціонування.

Вітренко пояснив, що багато свердловин, інфраструктурних об’єктів та обладнання, що опинилися під контролем росіян або в зоні активних бойових дій, було пошкоджено, зруйновано або їхню діяльність довелося обмежити чи повністю зупинити.

“Україна повертає своє. І ми вдячні ЗСУ, які героїчно звільнили від окупантів значну частину Харківщини, а також працівникам “Укргазвидобування”, які одразу після розмінування територій приступають до ремонтних робіт і запускають об’єкти в експлуатацію”, — наголосив голова правління “Нафтогазу”.

Водночас він зазначив, що компанія, розуміючи особливу важливість власного газу для України цього опалювального сезону, працює також над стабілізацією та нарощуванням видобутку в інших регіонах України.

Нагадаємо, “Нафтогаз” прогнозує найгіршу зиму в історії. Через пошкодження електрооб’єктів можливі перебої з електрикою та опаленням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram