Новини
10 Вересня 2019
820

Електрична модернізація: Volkswagen презентував перший серійний електромобіль

Обіцяють, що вартість базової модифікації не перевищуватиме €30 тисяч

Фото: edition.cnn.com

Автоконцерн Volkswagen у рамках “Ночі Volkswagen”, що проходила у Німеччині, презентував перший серійний електричний хетчбек Volkswagen ID.3, повідомляє CNN.

Зазначається, що електрокар побудований на спеціально розробленій платформі MEB, яка оптимізована не тільки з точки зору компонування агрегатів для вивільнення максимального простору в салоні, але і заради збільшення запасу ходу.

Серед особливостей новинки: через відсутність двигуна – коротший капот й велика простора пасажирська зона. Крім того, дизайнери наділили ID.3 “усміхненим обличчям” попереду. “Коли вмикатимуться фари, складатиметься враження, що в автомобіля відкриваються очі”, – йдеться у повідомленні.

Базова модель електроавтомобіля зможе проїхати до 330 км, завдяки 45-кіловатному блоку акумуляторів, середня – до 420 км (58-кіловатний блок), найдорожча модель без підзарядки долатиме відстань у 550 км (оснащуватиметься 77-кіловатною батареєю).

У компанії обіцяють, що електроавтомобіль базової комплектації коштуватиме менше, ніж €30 тис. Щодо вартості інших моделей – точні ціни поки не названі.

Видання зазначає, що перші електромобілі будуть доставлені європейським покупцям навесні 2020 року. “А на ринку США автомобілі VW ID з’являться пізніше у вигляді кросоверів”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 27 червня автомобільна корпорація Volkswagen AG запустила власну програму каршеринга WeShare в Берліні. Для сервісу пропонуються 1,5 тис. електромобілів e-Golf, а на початку наступного року Volkswagen планує приєднати до цієї програми ще 500 автомобілів.

Крім того, Volkswagen розпочала активно інвестувати у виробництво “супер-акумуляторів” для електрокарів.

Також Investory News писали, що наприкінці серпня цього року у віці 82 років помер колишній голова правління і наглядової ради концерну Volkswagen (VW), Фердинанд Пієх. Саме йому вдалося зробити компанію, що загрузла в боргах, прибутковою.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram