Новини
8 Грудня 2021
792

Volkswagen готує Porsche до IPO

Сім’ї Порше та Потш можуть залучити до €15 мільярдів через продаж акцій VW

Volkswagen Group (VW) готується вивести на IPO бренд автомобілів класу “люкс” Porsche AG, щоб залучити кошти для фінансування амбітного плану автоконцерну у сфері виробництва електромобілів, пише газета Handelsblatt.

Сім’ї Порше та Потш, яким належать 31,4% акцій та 53,3% голосуючих прав VW через холдингову компанію Porsche SE, мають намір продати частину своєї частки, щоб потім купити акції Porshe під час IPO, зазначає видання.

Згідно з даними видання, сім’ї можуть залучити до €15 млрд через продаж акцій VW, при цьому вони залишаться найбільшим акціонером компанії.

Представник VW заявив, що компанія “постійно оцінює можливості, що сприяють її подальшому розвитку, реалізації стратегії та підвищенню вартості”. При цьому він відмовився від коментарів щодо можливого IPO Porshe.

Як повідомляє Barron’s, капіталізація Porsche може становити від €45 до €90 млрд.

VW, який є одним із найбільших світових автовиробників, у березні цього року оголосив про намір стати лідером глобального ринку електромобілів не пізніше 2025 року.

Акції VW значно додають у ціні на торгах у Франкфурті в середу. З початку поточного року їхня вартість зросла на 61%.

Раніше Investory News писали, що Єврокомісія наклала штраф обсягом €875 млн на німецькі Daimler, BMW, Volkswagen, Audi, Porsche. Компанії звинувачуються у змові щодо технічних розробок у сфері очищення від оксидів азоту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram