Новини
8 Липня 2021
875

Німецькі автоконцерни отримали штраф від Єврокомісії обсягом €875 мільйонів

Компанії звинувачуються у змові щодо технічних розробок у сфері очищення від оксидів азоту

У четвер, 8 липня, Єврокомісія наклала штраф обсягом €875 млн на німецькі Daimler, BMW, Volkswagen, Audi, Porsche, йдеться у повідомленні відомства.

Влада ЄС заявляє, що компанії обмежували конкуренцію у сфері технологій з боротьби з викидами дизельних автомобілів. “Комісія наклала штраф обсягом €875,189 млн. Компанія Daimler не була оштрафована, оскільки повідомила Комісії про існування змови. Усі сторони визнали свою причетність і погодилися врегулювати справу”, — наголошується у заяві.

Штраф накладено за “змову щодо технічних розробок у сфері очищення від оксидів азоту”.

Єврокомісар Маргрет Вестагер, що відповідає за політику у сфері конкуренції, пояснила, що виробники автомобілів Daimler, BMW, Volkswagen, Audi й Porsche володіють технологіями, які дозволяють знизити шкідливі викиди понад те, що потрібно за законом відповідно до стандартів викидів ЄС.

“Але вони уникали конкуренції у використанні всього потенціалу цієї технології для очищення та застосовували її не більше, ніж це потрібно за законом”, — йдеться у повідомленні.

Раніше Investory News писали, що Volkswagen стала найдорожчою німецькою компанією. У планах автоконцерну — бути світовим лідером на ринку електромобілів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram