Новини
18 Березня 2021
796

Volkswagen стала найдорожчою німецькою компанією

У планах автоконцерну — бути світовим лідером на ринку електромобілів

Volkswagen стала найдорожчою публічною компанією Німеччини, обійшовши виробника програмного забезпечення SAP SE, повідомляє Reuters.

На вечірніх торгах у середу, 17 березня, акції підприємства зросли на 15,83%, привілейовані — на 11,04%, а капіталізація досягла €140 млрд. При цьому ринкова вартість SAP знизилася до €127 млрд.

“Останній раз Volkswagen очолював німецький індекс DAX шість років тому, незадовго до того, як компанія зіткнулася зі скандалом через заниження відомостей про викиди в атмосферу автомобілями концерну”, — йдеться у повідомленні.

Компанія подорожчала на фоні зростання впевненості інвесторів у тому, що німецький концерн зможе обійти Tesla, ставши світовим лідером на ринку електромобілів, повідомляє Bloomberg.

Про такі плани заявив цього тижня генеральний директор Volkswagen Герберт Дісс. Компанія також планує інвестувати у заводи з виробництва акумуляторів для електромобілів.

Загалом цього року акції Volkswagen піднялися на 80%, а привілейовані — на 50%. Також зазначається, що Volkswagen збільшить кількість працівників у напрямку розробки програмного забезпечення до 10 тис. осіб, що зробить автовиробника однією з найбільших технологічних компаній Європи після SAP.

Раніше Investory News писали, що влітку минулого року американські власники Volkswagen отримали $9,8 млрд компенсацій у справі “дизельгейта”.

Нагадаємо, серед інших масштабних планів Volkswagen — перетворити грецький острів у полігон випробувань зелених технологій.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram