Новини
6 Вересня 2019
490

Б’ють рекорди: Доходи 12 інвестбанків найнижчі за останні 13 років

Найбільше падіння – на 17% у сегменті торгівлі акціями

Доходи 12 найбільших інвестиційних банків по всьому світу впали до найнижчого показника з 2006 року. Так, за перші пів року виторг склав $76,8 млрд. При тому, що у 2018 році цей показник був на 11% більше, повідомляє Businessinsider.

Зазначається, що доходи знизилися у всіх сегментах. “Проте найбільше падіння відзначається в торгівлі акціями, а саме на 17% до $22,1 млрд”, – пише видання.

Наприклад, Deutsche Bank оголосив про збитки в розмірі $3,5 млрд у II кв. Постраждав і Morgan Stanley: виторг від торгівлі акціями знизився на 14% – найгірший показник серед банків Уолл-стріт. “А загальний виторг від продажів і торгівлі знизився на 12%”, – пише видання.

Додається, що у зв’язку з економічною невизначеністю та технологічними змінами, скоротилася й кількість працівників інвестиційних банків – з січня 2019 року на 1,5 тис. осіб.

“Швидше за все, таке різке падіння доходів пов’язано з напруженою геополітичною ситуацією, низькими процентними ставками та повільним економічним зростанням”, – зазначає видання.

Раніше Investory News писали, що Deutsche Bank планує провести масштабну реструктуризацію, в рамках якої покине ринок торгівлі акціями, але продовжить діяльність на ринках акціонерного капіталу. Також скоротить свій інвестиційний підрозділ і обсяг операцій з фіксованим доходом – напрям, який традиційно вважається однією з його сильних сторін.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram