Новини
8 Липня 2019
881

Пішов на скорочення: Реструктуризація обійдеться Deutsche Bank в €7,4 млрд і масових скорочень

Фінустанова проведе масштабну реструктуризацію, в рамках якої планує покинути ринок торгівлі акціями та звільнити 18 тис. співробітників

Deutsche Bank проведе масштабну реструктуризацію, в рамках якої планує покинути ринок торгівлі акціями, але продовжити діяльність на ринках акціонерного капіталу, значно скоротити свій інвестиційний підрозділ, а також скоротити обсяг операцій з фіксованим доходом – напрям, який традиційно вважається однією з його сильних сторін, повідомляє Reuters.

Зазначається, що реструктуризація обійдеться Deutsche Bank в €7,4 млрд, з них €3 млрд припаде на II кв 2019 року, також передбачається скорочення 18 тисяч співробітників.

“Банк планує створити новий, так званий “поганий банк”, для ліквідації небажаних активів на суму €74 млрд зважених за ризиком активів. Глибина реструктуризації показує, що Deutsche змирилася з нездатністю йти в ногу з такими великими гравцями Уолл-стріт, як JP Morgan Chase & Co і Goldman Sachs”, – пише видання.

І додає, що скорочення були передбачені в п’ятницю, 5 липня, коли президент Deutsche Bank і глава Інвестиційного банку Гарт Річі погодився піти у відставку.

На думку головного виконавчого директора Крістіана Сьюінга, це буде найфундаментальніше перетворення банку за останні десятиліття. “Це перезавантаження. Ми створюємо банк, який буде більш прибутковим, економним, інноваційним і більш стійким”, – написав він співробітникам.

Зазначається, що до 2022 року банк планує скоротити кількість персоналу до 74 тис. співробітників. Deutsche bank не дав географічної розбивки щодо скорочення робочих місць. Ринок акцій в основному зосереджений в Нью-Йорку та Лондоні. “Скорочення поширюватиметься по всьому світу, в тому числі в Німеччині”, – пише видання, посилаючись на власне джерело.

В Deutsche Bank вже заявили, що очікують €2,8 млрд євро ($3,1 млрд) чистого збитку в II кв у результаті витрат на реструктуризацію. “Deutsche буде в мінусі протягом чотирьох з п’яти останніх років. Його акції впали до рекордно низького рівня в минулому місяці”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Investory News писали, що у квітні цього року після тривалих перемовин Deutsche Bank і Commerzbank вирішили припинити обговорення щодо можливого об’єднання бізнесів. Тоді представники установ пояснили, що після ретельного аналізу з’ясувалося – таке злиття не відповідає інтересам ні акціонерів банку, ні інших зацікавлених сторін.

Нагадаємо, на початку літа влада США почала активну перевірку Deutsche Bank на предмет порушення закону про відмивання грошових коштів та здійснення інших фінансових злочинів. Повідомлялося, що за розслідування взялися федеральні прокурори кількох юрисдикцій і співробітники ФБР, які перевірятимуть внутрішні звіти Deutsche Bank про підозрілі дії, в тому числі й ті, в яких брав участь старший радник Білого дому, зять президента США Джаред Кушнер.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram