Новини
28 Травня 2021
652

Білорусь вводить режим індивідуального ліцензування на українські товари

Термін ухваленого рішення — пів року

SONY DSC

Білорусь вводить на шість місяців режим індивідуального ліцензування на низку українських товарів, повідомив заступник міністра економіки — торговий представник України Тарас Качка на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що Білорусь ввела режим індивідуального ліцензування на імпорт ряду українських товарів: кондитерські вироби, шоколад, соки, пиво, плити ДСП і ДВП, шпалери, туалетний папір і пакування, цеглу, керамічну плитку, скляні ампули, сільгосптехніку для посіву, пральні машини та меблі.

“Це рішення затверджено постановою Ради міністрів Білорусі від 26 травня №292”, — написав торгпред у соцмережі. Рішення набирає чинності через 10 днів після публікації та розраховане на пів року.

“Такі дії є необґрунтованими та дискримінаційними. Режим індивідуального ліцензування означає ручне управління імпортом української продукції до Білорусі. Уряд проводить консультації з виробниками щодо усунення негативних наслідків дискримінаційних дій уряду Білорусі”, — зазначив Качка.

Тим часом Україна заборонила білоруським літакам використовувати повітряний простір з 29 травня 2021 року. Тепер вони не зможуть використовувати територію країни як транзитну.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram