Новини
28 Серпня 2023
320

“Сусіди” білорусі закривають кордон з країною

Польща та країни Балтії погодили відповідні умови

Польща, Латвія, Литва та Естонія погодилися закрити кордон з білоруссю у разі виникнення “критичного інциденту”, заявив міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський за підсумками зустрічі зі своїми колегами з країн Балтії, пише Polsat News.

Влада чотирьох країн очікує можливих інцидентів, в тому числі й збройного характеру, через присутність найманців групи “Вагнера” у білорусі.

“Якщо станеться критичний інцидент, незалежно від того, на якому кордоні це буде, ми застосуємо негайні заходи у відповідь. Всі прикордонні переходи, які наразі відкриті — як пасажирські, так і вантажні — будуть закриті”, — наголосив Камінський.

Він зазначив, що смерть ватажків групи “Вагнера” Євгенія Пригожина і Дмітрія Уткіна “не змінює фактичної ситуації в білорусі”.

Міністр підкреслив, що “група “Вагнера” повинна покинути регіон, де ми живемо”, тому що “цього вимагає міжнародна безпека”.

За словами очільника МВС, наразі не зрозуміло, хто несе відповідальність за діяльність “вагнерівців”.

Польща і країни Балтії занепокоєні ситуацією на кордоні після того, як минулого місяця на запрошення самопроголошеного президента білорусі олександра лукашенка до країни прибули сотні найманців ПВК “Вагнер”. Крім того, активізувалися спроби перетину кордону нелегальними мігрантами за сприяння білоруських силовиків.

Уряд Литви ухвалив рішення про тимчасове закриття з 18 серпня двох із шести прикордонних пунктів пропуску на кордоні з білоруссю, а саме — “Шумскас” і “Тверячюс”.

Нагадаємо, правила перетину кордону в Україні буде змінено.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram