Новини
28 Квітня 2021
747

100 найвпливовіших компаній світу за версією Time

Лідерами категорій стали Hello Sunshine, НБА, Gro Intelligence, General Motors та Illumina

Журнал Time вперше опублікував рейтинг 100 найвпливовіших компаній. У нього потрапили ті, хто, на думку редакції та експертів, “допомагає показати важливий шлях вперед”. Рейтинг складається з п’яти категорій — “Першопрохідці”, “Лідери”, “Інноватори”, “Гіганти” та “Руйнівники”. В кожній з них від 16 до 21 компанії.

Розділ “Першопрохідців” очолила медіакомпанія Hello Sunshine, заснована актрисою і продюсером Різ Уізерспун. Також сюди увійшли: бренд спідної білизни Savage X Fenty Ріанни, канадська фармацевтична компанія Tilray, що спеціалізується на канабісі, найбільший світовий виробник альтернативного м’яса Beyond Meat, спортивне агентство Klutch Sports, серед клієнтів якої зірки Національної баскетбольної асоціації (НБА).

Серед “Лідерів” такі компанії як: Apple, Sony, Pfizer, BioNTech, Johnson & Johnson, Nike, Twitter, Maersk, Mastercard, Volkswagen. Очолила розділ Національна баскетбольна асоціація та англійська прем’єр-ліга з футболу (АПЛ).

Аналітична компанія Gro Intelligence головує в категорії “Інноватори”. Також тут представлені: біотехнологічна компанія Moderna, Nintendo, Netflix, Zoom, Lego, Spotify, Epic Games, Adidas, виробник графічних чіпів Nvidia, TikTok та IKEA.

Серед “Гігантів” лідирує General Motors. За нею представлені Alibaba, Facebook, Disney, Google, Microsoft, Samsung, логістична компанія Fedex, Amazon, платформа обміну та торгівлі криптовалюти Coinbase та найбільша у світі мережа оптової та роздрібної торгівлі Walmart.

Компанія Illumina, що займається розробкою, виробництвом та впровадженням систем аналізу генетичного різноманіття і біологічних функцій очолила розділ “Руйнівників”. Tesla, Huawei, Airbnb, Clubhouse, SpaceX та OnlyFans також потрапили до цієї категорії.

Нагадаємо, українці потрапили до європейського рейтингу Forbes “30 до 30”. Засновників стартапів, які молодші 30 років відзначили у категоріях Technology, Finance та Social Impact.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram