Новини
1 Вересня 2020
1 178

Засновник Zoom розбагатів на $4,2 мільярда за кілька годин

Завдяки карантину число учасників відеоконференцій на палтформі виросло в 30 разів

Засновник американської компанії Zoom Video Communications (оператора сервісу відеоконференцій Zoom) Ерік Юань сьогодні, 1 вересня, за кілька годин збільшив свій капітал на $4,2 млрд, повідомляє Bloomberg.

Акції Zoom Video Communications виросли в ціні протягом декількох годин приблизно на 26%, майже до $325 на електронних торгах у США, і якщо така тенденція збережеться, статок засновника компанії перевищить $20 млрд.

Акції почали дорожчати після публікації корпоративної звітності. Популярність сервісу значно зросла під час пандемії та переходу офісних працівників на “віддаленку”.

Також Zoom опублікувала дані про виручку в другому кварталі 2020 р. — вона досягла $664 млн, що на 355% більше, ніж роком раніше ($146 млн). Чистий прибуток склав $185,7 млн.

Клієнтська база сервісу досягла 370,2 тис. компаній, це на 458% більше, ніж у 2019 р. Для порівняння, на кінець грудня 2019 р. їх було всього 10 млн. 81% виручки принесли нові підписки на сервіс, пише CNBC з посиланням на фінансового директора Zoom Келлі Стекельберг.

Звіт Zoom перевершив очікування експертів: аналітичне агентство Refinitiv прогнозувало виручку в розмірі $500,5 млн і прибуток 45 центів на акцію (вона склала 92 центи), зазначає CNBC.

Нагадаємо, Zoom заявив, що з 23 серпня припинить прямі продажі своїх продуктів у Китаї й продаватиме їх через партнерів. Хоча компанія зареєстрована в США, її засновник Ерік Юань переїхав до США, а значна частина розробників Zoom працюють з Китаю.

Як писали раніше Investory News, у Zoom з’явився індійський конкурент — JioMeet, що належить холдингу Reliance Industries Мукеша Амбані.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram