Новини
17 Вересня 2021
772

Онлайн-репетитори набирають дедалі більшої популярності: Дослідження

Найчастіше у 2021 році до них зверталися майбутні абітурієнти

Фото: Pixabay

Цього року в інтернеті найактивніше шукали викладачів зі шкільних предметів. У порівнянні з минулим роком попит на онлайн-уроки зріс на 26% і майже вдвічі перевищив показники докарантиного 2019 року, повідомляє Finance.ua.

Найчастіше онлайн-репетиторів наймали для підготовки майбутніх абітурієнтів до ЗНО, а також щоб підтягнути учнів з базових дисциплін.

У 2021 році найбільш популярними виявилися викладачі з фізики. Попит на онлайн-уроки з цієї дисципліни зріс на 67%. Всупереч попиту, середній чек просів на 45% — 400 грн за урок.

На другому місці — вчителі з точних наук. Викладачів з вищої математики наймали на 44% частіше, ніж минулого року, а вчителів з інформатики — на 18%. Одна година занять з цих двох дисциплін обходиться батькам від 450 до 635 грн.

Щоб виправити дефекти мови, в мережі замовляли логопедів. Попит на їхні послуги зріс на 77%, а середній чек на 35% — 510 грн за годинне заняття.

Видання пише, що на вартість онлайн-уроку впливає не лише специфіка предмету, а також досвід і кваліфікація педагога. Як правило, студенти пропонують послуги дешевше, ніж викладачі зі стажем.

Потреба онлайн-репетиторів іноземних мов залишилася на рівні минулого року. Традиційно найпопулярніша — англійська. У порівнянні з минулим роком попит на викладачів не змінився, проте, якщо порівняти з докарантинним 2019 роком, попит зріс на 50%.

Одна година занять з репетитором з англійської мови обійдеться в 615 грн, але може змінюватися в залежності від обсягу роботи, рівня мови та кваліфікації репетитора.

Попит на приватні уроки з німецької мови просів на 35%, а от охочих вивчити польську цього року збільшилося — зростання попиту на 37%.

Як писали раніше Investory News, цього року за всю історію рейтингу до нього увійшла найбільша кількість українських університетів — вісім. З них вперше потрапив до рейтингу Львівський національний університет ім. Івана Франка. Ще шість вишів зберегли свої позиції.

Нагадаємо, Amazon запропонувала оплатити навчання для більш ніж 750 тис. своїх співробітників у США, які захочуть отримати ступінь бакалавра в університетах і коледжах.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram