Новини
6 Травня 2021
828

Карантинні 2020 vs 2021: Як змінилися споживчі переваги українців через локдаун

Цього року порядок і комфорт у своїх оселях у пріоритеті

У 2021 році українці хочуть більшого комфорту у своїх помешканнях і змінюють свої споживчі переваги, йдеться в аналітиці OLX за березень-квітень 2021.

У березні 2020 року споживчими фаворитами українців стали побутова хімія та господарський інвентар. Під час суворих обмежень порядок у домі опинився також у пріоритеті — тому з початком карантину популярність цієї категорії зросла на 356%. Весняне генеральне прибирання 2021-го теж здалося гарною ідеєю — тому наприкінці першого місяця сезону проти його початку можна було помітити приріст обсягом у 9% зацікавлених.

Минулого березня було зафіксовано +24% інтересу до категорії “Краса і здоров’я”. Цього року тенденція триває — під час локдауну зацікавлених за місяць стало на 100% більше.

Коли у 2020 році було важко вийти на вулицю і придбати їжу, покупка харчових продуктів і напоїв онлайн стала хорошою альтернативою для +91%. Сьогодні зацікавлених у продуктах онлайн вже менше — +17% у березні.

Настільні ігри та ігрові приставки в березні 2020-го стали купувати на 79% і 51% більше. А вже цьогоріч їх популярність дещо впала — до 14% і 9% відповідно.

Торік у фаворити вийшли індивідуальні засоби пересування. Так, кількість зацікавлених у купівлі велосипеда за березень 2020-го зросла на 70%, а бажаючих придбати собі мотоцикл стало більше на 33%. У 2021 році можна спостерігати схожі настрої — +55% покупців у категорії “Вело”, і +22% у “Мото”.

Популярною наприкінці березня — початку квітня 2021-го стала кліматична техніка. Зацікавлених вибрати собі ідеальний кондиціонер збільшилось на 650%, кількість оголошень — на 167%.

У березні 2021 року українці стали підбирати собі роликові ковзани на 104% частіше. Пропозицій теж додалося — на 73%.

Категорія “Краса і здоров’я” залишилася такою ж популярною серед претендентів, як і минулого року, а ось пропозицій від продавців у ній трохи менше — на 33%. Зате серед покупців виділилася ще одна категорія-лідер — освіта і спорт. Шукати можливості прокачати тіло і мозок почали вдвічі частіше, а протягом березня додалося і пропозицій на 23%.

З настанням першого весняного тепла люди стали цікавитися товарами для туризму на 100% частіше.

Послуги в категорії “реклама”, “поліграфія”, “маркетинг” та “інтернет” стали користуватися більшою популярністю на 85%, а пропозицій додалося на 43%.

У список найпопулярніших категорій потрапили перевезення та оренда транспорту. Ними стали цікавитися на 84% частіше. Більше стали цікавитися українці й товарами для ремонту — на 82%.

Як писали раніше Investory News, згідно зі звітом Cheetah Digital про digital тренди споживачів, опитування більш ніж 5 тис. респондентів показало, що кілька змін купівельної поведінки за останні шість місяців найімовірніше збережуться.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram