Новини
7 Квітня 2021
972

Сервіс Patreon залучив $155 мільйонів

Оцінка компанії зросла втричі — до $4 мільярдів

Сервіс Patreon потроїв свою оцінку до $4 млрд за підсумками нового раунду інвестицій, очолюваного Tiger Global, повідомляє The Wall Street Journal. Компанія залучила $155 млн.

Під час пандемії, коли артисти можуть працювати тільки онлайн, Patreon набирає обертів, пише TechCrunch. У перші тижні березня 2020 року на Patreon зареєструвалися понад 30 тис. креаторів. Компанія заробляє комісією обсягом 5-12% в залежності від того, якими послугами майданчики креатори користуються.

У вересні Patreon закрила раунд на $90 млн, в результаті чого компанія отримала оцінку в $1,2 млрд. За інформацією WSJ, в новому раунді брали участь Woodline Partners, Wellington Management, Lone Pine Capital і New Enterprise Associates.

Онлайн-платформа Patreon заснована 2013 року американським музикантом Джеком Конті. Вона дозволяє авторам контенту отримувати донати від своїх шанувальників і стягує від 5% до 12% з їх щомісячного доходу.

Під час пандемії сервіс значно виріс. Зараз він налічує понад 200 тис. творців, яких фінансово підтримують близько 7 млн ​​шанувальників.

Нагадаємо, колишній топменеджер Apple Джефф Ослер створив безплатний додаток для iOS під назвою S! Ng, який дозволяє художникам, фотографам, авторам пісень і бітів створювати NFT.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram