Новини
19 Липня 2021
664

Zoom купить розробника хмарного ПО для кол-центрів Five9 за $14,7 мільярда

Компанія хоче використовувати ресурси та базу клієнтів Five9 для створення і просування нового корпоративного продукту

Компанія Zoom Video Communications, розробник сервісу для відеоконференцій Zoom, оголосив про угоду з купівлі провайдера хмарних послуг Five9, йдеться у повідомленні на сайті компанії.

Вартість операції оцінюється в $14,7 млрд. У межах угоди одна акція Five9 буде обміняна на 0,5533 акції Zoom класу A. Операцію планується закрити в першій половині 2022 року.

Five9 була заснована 2001 року. Компанія буде оперативним підрозділом у складі Zoom. Гендиректор Five9 Ровен Троллоп збереже свій пост і паралельно буде заміщати посаду президента Zoom.

Гендиректор Zoom Ерік Юань назвав Five9 відповідним для того, щоб “поліпшити платформу”. У повідомленні Zoom йдеться, що покупка Five9 дозволить компанії розвинути власний сервіс хмарної телефонії Zoom Phone.

Серед хмарних продуктів, які Five9 пропонує на своєму сайті — програмне забезпечення для кол-центрів, асистенти для підтримки клієнтів і сервіси для контролю за співробітниками.

Торік вартість акцій Zoom різко зросла на фоні пандемії та введення самоізоляції й віддаленої роботи у світі. Якщо 19 січня 2020 року ціна акції Zoom становила $73, то 11 жовтня того ж року вона досягла $559, після чого почала падати.

Виторг Zoom в четвертому кварталі 2020 року зріс до $882,5 млн проти $188,3 млн роком раніше. Чистий прибуток компанії за квартал злетів у 17 разів — до $260,4 млн ($0,87 на одну акцію) проти $15,3 млн ($0,05 на акцію) в порівнянному кварталі попереднього року.

У червні цього року стало відомо, що Zoom купила німецький стартап Kites, який займається розробкою перекладача мови в реальному часі. Zoom збирається інтегрувати технологію Kites у свій сервіс. Також на базі німецької компанії вона планує відкрити в Німеччині центр досліджень і розробок.

Нагадаємо, Zoom Video Communications, що надає послуги віддаленого конференц-зв’язку, у четвертому кварталі 2021 фінансового року збільшила чистий прибуток у 17 разів на фоні збільшення попиту в умовах пандемії та самоізоляції.

Тим часом салони краси та виробники косметики в Японії стали швидко розвиватися завдяки зростанню попиту з боку місцевих бізнесменів у віці 40-60 років, які перейнялися своїм зовнішнім виглядом під час відеодзвінків. Чоловіки захотіли мати кращий вигляд на онлайн-зустрічах. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram