Новини
19 Грудня 2019
990

Засновник Lenovo Лю Чуаньчжі подав у відставку

Свій пост він покине до кінця 2019 року, відповідно до заздалегідь визначеного плану

Глава Legend Holding і засновник Lenovo Group Лю Чуаньчжі покине свій пост до кінця 2019 року. Його відхід з посади голови правління материнської Legend Holding, відбудеться “відповідно до заздалегідь визначеного плану”, повідомляє Reuters.

75-річний китайський підприємець створив Legend Holding у 1984 році. Він відмовився від посади керівника Lenovo Group у 2011 році, а його місце зайняв Нін Мін.

Компанію Legend Holding, яка до 1984 року мала назву New Technology Developer Incorporated, створила група вчених на кошти Китайської академії наук.

Тоді стартовий капітал склав 200 тис. юанів (близько $24 тис.). Компанія спочатку спеціалізувалася на імпорті телевізорів і електронних годинників, а також адаптації комп’ютерів IBM до роботи з китайськими ієрогліфами.

У 2003 році дочірня компанія Legend Holding була перейменована в Lenovo, яка у 2004 році викупила підрозділ персональних комп’ютерів у американської IBM. А через 10 років придбала у Google колись відомий на ринку мобільних телефонів бренд Motorola.

Раніше Investory News писали, що компанії Lenovo Group, яку заснував Лю Чуаньчжі разом із десятьма однодумцями Китайської академії наук, виповнилося 35 років.

До речі, цьогорічний дохід компанії зріс на 12,5% і склав рекордні $51 млрд. І все завдяки стратегії Інтелектуальної трансформації.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram