Новини
27 Лютого 2024
202

Компанія Lenovo представила ноутбук з прозорим екраном

Project Crystal — це скоріше концепт, аніж комерційний продукт

Фото: Sam Rutherford/Engadget

Lenovo показала концептуальний ноутбук з прозорим екраном Project Crystal, повідомляє Engadget.

Його основна мета — дослідження можливостей прозорих дисплеїв та штучного інтелекту. Один із потенційних способів використання такого ноутбука – це обмін інформацією, наприклад, у медичних закладах або готелях. Замість того, щоб перевертати екран, користувач може просто перемкнути дисплей програмно, дозволяючи іншим людям бачити його з інших кутів з більш детальними поясненнями. Крім того, з камерою, вбудованою в задню частину ноутбука, можна розвивати застосування доповненої реальності.

Проте цей ноутбук не має на меті стати комерційним продуктом, але служить як дослідницький проєкт для Lenovo. За даними компанії, прозорі дисплеї наразі є дорогими й зустрічаються рідко, але Lenovo хоче дослідити, як можна поєднати їх з великими дисплеями в ноутбуках.

Дизайн Project Crystal також має свої особливості. Замість традиційної клавіатури, він оснащений сенсорною замінною клавіатурою Lenovo, яка має свої проблеми з точністю набору тексту. Проте Lenovo планує розв’язати цю проблему, використовуючи штучний інтелект, який вивчатиме звички користувача для поліпшення точності набору.

Нагадаємо, розробник роботів-гуманоїдів Figure AI отримав фінансування у $675 мільйонів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram