Новини
26 Лютого 2024
229

Розробник роботів-гуманоїдів Figure AI отримав фінансування у $675 мільйонів

Інвесторами стали Безос, Nvidia, Microsoft та інші

Фото BLOOMBERG

Стартап Figure AI, який розробляє людиноподібних роботів, залучив близько $675 млн з оцінкою у $2 млрд. Серед інвесторів — засновник Amazon Джефф Безос, Microsoft та Nvidia, пише Bloomberg із посиланням на ознайомлені джерела.

Зазначається, що у стартап, який підтримують OpenAI та Microsoft, Безос через свою фірму Explore Investments LLC інвестував $100 млн, Microsoft — $95 млн, а Nvidia і фонд, пов’язаний з Amazon, — по $50 млн.

“Роботи стали новим критично важливим рубежем для індустрії штучного інтелекту, що дозволяє застосовувати передові технології для вирішення реальних завдань.

У компанії Figure інженери працюють над роботом, який виглядає і рухається як людина. Компанія сподівається, що її машина Figure 01 зможе виконувати небезпечні роботи, які не під силу людям, і що її технологія допоможе зменшити дефіцит робочої сили”, — пише агентство.

Інші технологічні компанії також долучаються до фінансування проєкту. Так, венчурний підрозділ Intel Corp. інвестує $25 млн, а LG Innotek надає $8,5 млн. Інвестиційна група Samsung виділила $5 млн. Серед інвесторів також венчурні компанії Parkway Venture Capital, яка інвестує $100 млн, та Align Ventures, яка надає $90 млн.

Венчурний фонд ARK Venture Fund інвестує $2,5 млн, а Aliya Capital Partners — $20 млн. Серед інших інвесторів — Tamarack ($27 млн), Boscolo Intervest Ltd. ($15 млн) і BOLD Capital Partners ($2,5 млн).

OpenAI, яка в якийсь момент розглядала можливість придбання Figure, інвестує $5 млн.

У січні Bloomberg писав про раунд фінансування, який розпочався з Microsoft та OpenAI як первинних провідних інвесторів.

“Ці великі імена допомогли залучити приплив коштів від інших компаній. Залучені $675 млн є значним збільшенням у порівнянні з $500 млн, які спочатку хотіла отримати компанія Figure.

Представники компанії Figure та її інвесторів відмовилися від коментарів або не одразу відповіли на запити про коментарі”, — пише Bloomberg.

Приблизно $2 млрд — це попередня оцінка, тобто вона не враховує капітал, який залучає компанія Figure.

У травні минулого року Figure залучила $70 млн у раунді фінансування, очолюваному компанією Parkway. Тоді головний виконавчий директор Бретт Адкок сказав: “Ми сподіваємося, що ми одна з перших груп, які виведуть на ринок гуманоїда, який дійсно може бути корисним і займатися комерційною діяльністю”.

Нагадаємо, найтонший смартфон у світі випустила Porsche Design.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram