Новини
13 Червня 2019
891

Фінансові рекорди: Річний дохід Lenovo досяг $51 млрд

Чистий прибуток компанії склав $597 млн

Фото: Lenovo

Компанія Lenovo Group оголосила про результати, досягнуті завдяки стратегії Інтелектуальної трансформації. Річний дохід компанії зріс на 12,5% і склав рекордні $51 млрд, повідомляється на сайті компанії.

“Відмінні фінансові показники Lenovo за минулий рік – це результат реалізації стратегії трансформації. За часів великих глобальних змін – економічних, соціальних та екологічних – ми продовжуємо концентруватися на “інтелектуальній трансформації”, – відзначив голова ради директорів та генеральний директор Lenovo Ян Юаньцін (Yang Yuanqing).

Річний дохід до податків виріс в чотири з половиною рази (на 459%) у порівнянні з показниками за аналогічний період минулого року, склавши $856 млн. Чистий прибуток – $597 млн, що на $786 млн більше, ніж збиток в $189 млн за попередній рік.

Згідно з повідомленням, знаковим в цьому фінансовому році став четвертий квартал, що характеризується зростанням доходу і прибутку за всіма бізнес-підрозділам. Дохід виріс на 10% за рік і досягла $11,7 млрд. Прибуток до оподатковування склав $180 млн, збільшившись майже в чотири рази рік до року на 389% – $143 млн, а чистий прибуток був $ 118 млн (збільшилася на $85 млн, +261 %).

Нагадаємо, Microsoft вперше досягла капіталізації в $1 трлн. Станом на 25 квітня Microsoft стала найдорожчою у світі, а вже 26 квітня – її капіталізація впала до $990 млрд.

Як відомо, Apple купує нову компанію у середньому кожні два-три тижні. З листопада 2018 р. по травень 2019 р. виробник iPhone придбав близько 25 компаній.

Apple і Qualcomm дійшли порозуміння у питанні врегулювання патентної суперечки, після чого акції Qualcomm злетіли більш ніж на 20%. Ринкова капіталізація компанії зросла до $85 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram