Новини
26 Квітня 2019
869

Наздогнала Amazon та Apple: Microsoft вперше досягла капіталізації в $1 трлн

Станом на 25 квітня Microsoft стала найдорожчою у світі, а вже 26 квітня – її капіталізація впала до $990 млрд

В четвер, 25 квітня акції найбільшого світового виробника програмного забезпечення Microsoft Corporation, різко подорожчали – на 4,3% до $130,41. Для того, щоб ринкова вартість компанії стала вище одного трильйона доларів, акції повинні бути дорожче $130,5. На початку торгів котирування Microsoft досягали $131,37, завдяки чому капіталізація компанії вперше в її історії перевищувала $1 трлн, повідомляє CNBC.

До Microsoft цю позначку долали китайська PetroChina у 2007 році, Apple (у жовтні 2018 року капіталізація виросла до рекордних $1,1 трлн) та Amazon, якій вдалося перевищити цей рівень на кілька хвилин в ході сесії минулого вересня, але не на закритті торгів.

Станом на 25 квітня Microsoft вважається найдорожчою публічною компанією у світі: капіталізація Apple становить $975,7 млрд, Amazon – $943,7 млрд.

Як зазначає видання, зростання котирувань Microsoft обумовлене сильною квартальною звітністю.

“Так, за підсумками I кв 2019 року чистий прибуток компанії збільшився на 19%, до $8,8 млрд, при цьому квартальний виторг підвищився на 14%, до $30,6 млрд”, – йдеться у прес-релізі Microsoft.

Загалом виторг компанії майже порівну ділиться між трьома основними напрямками: Office, LinkedIn і Dynamics ($10,2 млрд), хмарні сервіси Azure, корпоративні та серверні проекти ($9,7 млрд) і Windows, Xbox і Surface ($10,7 млрд).

Як зазначила виконавчий віце-президент і фінансовий директор Microsoft Емі Худ, компанія продовжуватиме стимулювати зростання виторгу та операційних доходів “завдяки послідовній роботі усіх відділів продажів, партнерів та цільових стратегічних інвестицій”.

Нещодавно Investory News писали, засновник корпорації Майкрософт Білл Гейтс збільшив свої статки до $100 млрд завдяки росту цін акцій Microsoft та інших активів з його інвестпортфеля.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram