Новини
17 Квітня 2019
884

5G бути: Apple и Qualcomm помирилися після суперечки на $1 млрд

Після примирення акції Qualcomm злетіли більш ніж на 20%. Ринкова капіталізація компанії зросла до $85 млрд

Apple і Qualcomm дійшли порозуміння у питанні врегулювання патентної суперечки. І припинили всі судові розгляди, що тривали протягом останніх двох років, повідомляють в Apple.

Компанії уклали ліцензійну угоду терміном на шість років, що почала діяти з 1 квітня 2019 року. Згідно домовленостей, Qualcomm поставлятимуть виробнику iPhone чіпи в обмін на виплати роялті. Apple в свою чергу погодилася виплатити Qualcomm грошову винагороду, сума якої не вказується.

Одразу після оголошення про врегулювання конфлікту, акції Qualcomm злетіли більш ніж на 20%. Ринкова капіталізація компанії зросла до $85 млрд.

Для розробки смартфонів з технологією 5G, які вже є у головних конкурентів – Samsung і Huawei, Apple скоріш за все використовуватиме технології Qualcomm, повідомляє Reuters .

Раніше Apple планувала співпрацювати з Intel, яку вважають єдиним можливим постачальником модемів 5G для смартфонів Apple iPhone. Однак, в Intel заявили, що модеми 5G з’являться в смартфонах не раніше 2020 року.

“Це означає, що Apple відстане від конкурентів не менше, ніж на рік”, – пише Reuters.

В свою чергу Bloomberg повідомляє, що на Світовому мобільному конгресі, що пройшов у Барселоні в лютому, представники Intel стверджували, що всі необхідні Apple технології, у компанії вже є.

Щоб додати підтримку 5G в смартфони iPhone вже в цьому році, Apple, окрім Intel, вела переговори про постачання модемів з Samsung та MediaTek.

Конфлікт між Apple і Qualcomm тривав з 2017 року. Тоді Apple звинуватила Qualcomm в зловживанні своїм становищем на ринку мікрочіпів. Компанія нібито завищувала ціни на свою продукцію, а Apple переплатила $1 млрд.

Qualcomm подала зустрічний позов проти Apple, звинувачуючи компанію в цькуванні. У березні 2019 року суд зобов’язав Apple виплатити Qualcomm $31 млн компенсації за порушення трьох патентів.

Нагадаємо, виручка Apple зменшилась на 4,5% з $88,29 млрд до $84,31 млрд. За майже 10 років це перший випадок, коли на початку фінансового року знизилися показники виручки і прибутку.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram