Новини
7 Лютого 2020
973

Глава Credit Suisse йде у відставку на фоні скандалу навколо банку

Новим генеральним директором фінустанови призначений Томас Готтштайн

На фото: Тіджан Тіама

Рада директорів Credit Suisse Group одноголосно прийняла відставку Тіджана Тіама. Він покине пост гендиректора фінансової групи 14 лютого, після оголошення результатів роботи компанії у 2019 р. Про це повідомляється на сайті Credit Suisse.

“Тіам вніс величезний вклад в Credit Suisse, з того часу як приєднався до банку у 2015 р. Завдяки йому Credit Suisse має міцну основу й успішно повернувся до прибутку”, — наводиться в прес-релізі цитата голови ради директорів банку Урса Ронера.

Новим генеральним директором банку призначено Томаса Готтштайна, який працює в Credit Suisse вже понад 20 років. Останнім часом він був главою Credit Suisse у Швейцарії.

Як пише Bloomberg, відставка Тіама стала кульмінацією його конфлікту з Ронером, який загострився після недавнього шпигунського скандалу, підірвавшого репутацію банку.

У вересні 2019 р. з’ясувалося, що Credit Suisse організував стеження за своїм колишнім топменеджером Ікбалом Каном, який керував підрозділом по управлінню міжнародними активами.

Приводом для стеження стали побоювання керівництва Credit Suisse, що Кан, який пішов до головного конкурента банку — UBS Group, почне переманювати колишніх колег.

Ситуацію посилив той факт, що у минулого банкіра був особистий конфлікт з главою Credit Suisse Тіджані Тіамом. За інформацією видання, в січні 2019 р. на одній з вечірок в будинку Тіама під Цюріхом банкіри посварилися.

У лютому Кан не отримав підвищення в ході реорганізації в Credit Suisse, після чого звільнився і влаштувався в UBS Group на посаду співкерівника управління активами з перспективою службового росту.

В ході внутрішнього розслідування, проведеного Credit Suisse, репутація 57-річного Тіама була захищена, відповідальність взяв на себе один з його підлеглих.

Акціонери Credit Suisse попередили раду директорів банку, що не слід вживати заходів проти гендиректора Тіама. Більш того, вони закликали Ронера підтримати Тіама або ж самому піти у відставку. Рада директорів Credit Suisse проігнорувала ці вимоги.

Акції Credit Suisse впали на 5,1% на початку торгів в Цюріху на новинах про відставку Тіама.

Нагадаємо, на фоні скандалу пішов з поста президента і генерального директора мережі ресторанів швидкого харчування McDonald’s Стів Істербрук. Причиною звільнення став роман з підлеглою.

Як відомо, Вірджинія “Джіні” Рометті залишає пост генерального директора корпорації IBM, в якій пропрацювала близько 40 років. Її змінить Арвінд Крішна.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram